De inrichting

Niet alleen de afmetingen van zalen en lokalen verschillen, maar ook de inrichting. Sommige lokalen zijn alleen voorzien van vloerbedekking of marmoleum. In andere lokalen zijn tafels en stoelen aanwezig. De huurprijs is gebaseerd op de inrichting van een lokaal zoals die aanwezig is. Voor specifiek gewenste voorzieningen of faciliteiten dient een huurder zelf zorg te dragen.

In het gebouw worden de coronamaatregelen gerespecteerd. Dat heeft consequenties voor het aantal personen dat in een lokaal kan, hou daar rekening mee bij reserveren.

Op deze pagina staat een beschrijving van de zalen en lokalen. Informatie waar de zalen en lokalen zich in het gebouw bevinden en of een lokaal nog beschikbaar is, staat op de pagina huren.

1. CLUBZAAL

De clubzaal ligt naast – en is alleen te bereiken via- de ontmoetingszaal. De clubzaal is van de ontmoetingszaal gescheiden door een geluiddichte vouwwand zodat de zaal gelijktijdig met en onafhankelijk van de ontmoetingszaal gebruikt kan worden. In de clubzaal hangt een groot scherm dat benut kan worden voor projecties. Tevens hangt er een beamer die eigendom is van de stichting en die gehuurd kan worden. Een huurder kan echter ook gebruik maken van een eigen beamer.

2. ONTMOETINGSZAAL

De ontmoetingszaal is ingericht met tafels en circa 100 stoelen. Door de vouwwand in de ontmoetingszaal te openen kan de clubzaal bij de ontmoetingszaal worden gevoegd. Dan ontstaat een zaal met een zitcapaciteit voor circa 150 personen indien geen coronamaatregelen van kracht zijn. Zolang de coronamaatregelen gerespecteerd worden, is de zitcapaciteit tot 1/3 gereduceerd.
De ontmoetingszaal heeft primair een functie voor de leden van de verenigingen en andere huurders. De zaal wordt daarom alleen exclusief verhuurd voor bijzondere gelegenheden.
De ontmoetingszaal kan bij huren van de theaterzaal worden gebruikt als foyer daarvoor. Wel blijft de ontmoetingszaal dan toegankelijk voor leden van de organisaties om daar iets te drinken.

3. THEATERZAAL

De theaterzaal is een 6 m hoge zaal voorzien van een geluidsinstallatie, oprolbaar scherm, en vaste internetvoorziening waarmee ook grote films gedownload kunnen worden. Dankzij die faciliteiten is de zaal geschikt voor toneelvoorstellingen, zanguitvoeringen, concerten,  filmpresentaties maar ook voor het houden van lezingen.

De zaal heeft een podiumruimte van circa 6 x 10 meter waarin met elementen een (te huren) verhoogd podium aangebracht kan worden. De zaal is ingericht met vrij staande stoelen en geschikt voor maximaal 180 personen. Zolang de coronamaatregelen gerespecteerd worden, is de zitcapaciteit tot 1/3 gereduceerd.Door middel van verplaatsbare gordijnen kan de zaal in kleinere gedeelten voor geringere aantallen personen worden verdeeld.
De theaterzaal wordt op termijn voorzien van bedienbare spotlights, speciale verlichting en geluidsapparatuur. Gebruik hiervan is mogelijk door inhuur van een ter zake kundig iemand.

Grenzend aan de theaterzaal ligt een -afzonderlijk te huren- afsluitbare kleedkamer met eigen toiletvoorziening. De kleedkamer biedt rechtstreeks toegang naar de podiumruimte van de theaterzaal. Indien gewenst kan worden beschikt over een afzonderlijke ruimte om te schminken.

4. REPETITIEZAAL

De repetitiezaal is een 5,8 m hoge zaal gelegen in het meest westelijke deel van het gebouw. De zaal heeft geluiddempende panelen op de onderste helft van twee wanden en op de bovenste helft van drie wanden akoestisch board. Door die voorzieningen en de separate ligging is de zaal geschikt als repetitiegelegenheid voor orkesten en grootschalige cultuur getinte binnen activiteiten. De zaal heeft geen specifieke faciliteiten en is daardoor in principe niet geschikt voor uitvoeringen met bezoekers. Daarvoor dient gebruik gemaakt te worden van de theaterzaal.

5. VERGADERKAMER

Centraal in het gebouw ligt -dicht bij de hoofdingang- een ruimte die is voorzien van tafels en comfortabele stoelen. De ruimte is zeer geschikt om te vergaderen met maximaal 18 personen. Zolang de coronamaatregelen gerespecteerd worden, is de zitcapaciteit tot 1/3 gereduceerd. De vergaderkamer is voorzien van een tv scherm waar een laptop (met HDMI uitgang) op aangesloten kan worden.
Vergaderen met meer dan 18 personen is mogelijk in één van de andere lokalen op de verdieping.

6. EXPORUIMTE

Naast de centraal gelegen vergaderkamer bevindt zich een open en openbare ruimte. Daar kunnen gedurende een dag, meerdere dagen of zelfs een (beperkt) aantal weken culturele tentoonstellingen worden gehouden.

7. OVERIGE LOKALEN

Op de begane grond en de verdieping zijn diverse lokalen aanwezig die gehuurd kunnen worden voor een of meerdere dagdelen en/of dagen in de week of het jaar. De grootte van de lokalen varieert tussen 50 m2 en 140 m2. De lokalen op de begane grond zijn allen voorzien van marmoleum. Op de verdieping hebben de lokalen merendeels vloerbedekking. De kleine lokalen hebben tafels en stoelen en zijn daardoor zeer geschikt voor cursussen, workshops, etc.
In lokaal 1.11 en in lokaal 1.14 (zie plattegrond bij huren) hebben huurders een balletvloer (= laminaat met daaroverheen een rubbermat) gelegd waarop niet met schoenen gelopen mag worden. Verder hebben de huurders een spiegelwand en barre aangebracht. De lokalen zijn door de voorzieningen alleen geschikt voor dans of ballet en tevens dient met de huurder een regeling getroffen te worden ingeval van beschadiging of extra slijtage daarvan.